Materialer

Erotisk legetøj kan laves ud af næsten alle materialer, men det meste er lavet ud af følgende materialer:

Gel (Jelly)

Erotisk legetøj lavet af gel (jelly) materiale kan være ret lækre og de er ofte væsentlig billigere end deres rene silikone søstre. Overfladen er ikke så silkeagtig og glat som silikonelegetøj men det forhindrer dem ikke i at være til stor fornøjelse. Et godt trick er at bruge vandbaseret glidecreme, (brug aldrig olie- eller silikonebaseret). De kommer som oftest i klare pangfarver og de bærer en let gummiagtig duft som for de fleste er okay. Sarte næser vil måske ikke være helt tosset med duften. Et stykke erotisk legetøj lavet af gel er ikke så glad for kogende vand og skrappere sæber, her skal man bruge lunkent vand og speciel cleaner. Det betyder også, at man ikke skal dele et gel legetøj medmindre man bruger kondom udover.
Vil du have et glat produkt i udmærket kvalitet til en fornuftig pris er et stykke erotisk legetøj i gel materiale noget for dig.

Gummi

Der findes en hel del legetøj der er lavet I gummi. Det er mere fast end legetøj lavet i silikone og gel, men stadig forholdsvis blødt og eftergivende i forhold til plastic. Det kan ikke sammenlignes med den ægte vare, man er ikke i tvivl om at man leger med en gummidildo. På trods af det er gummi populært fordi det klarer jobbet, til en ofte favorabel pris. Et stykke legetøj af gummi bliver slidt hurtigere end silikone og gel varianterne og det er sværere at vedligeholde, så her gælder, at det ikke er et stykke delelegetøj medmindre man bruger kondom udover. Nogle folk er allergisk overfor gummiprodukter, så det er ikke alle der har glæde af et stykke legetøj lavet af materialet. Erotisk legetøj lavet i gummi kommer i alle regnbuens farver hvor hudfarvet og sort er de mest populære.

Er du på jagt efter et stykke erotisk legetøj til en god pris er gummi måske noget for dig.

Metal

Bliver ofte brugt i S&M sammenhænge, men kan også ses i eksklusive dildomodeller. Metal er et hårdt materiale og skal bruges med forsigtighed. Fordelen er, at man kan lege med temperaturer enten ved at køle materialet ned eller varme det op. Det er også let at rengøre og vedligeholde.

Silikone

Silikone betragtes som et af de mest ideelle materialer til næsten alle typer erotisk legetøj. Det har en blød glat overflade og silikone er hurtigt til at nå brugerens kropstemperatur, hvilket gør oplevelsen lækker, varm og realistisk. Lukker man øjnene og lader dem løbe over et stykke legetøj lavet i silikone vil det næsten føles som den ægte vare. Silikone er også nemt at rengøre og man kan rengøre det i lidt sæbe og vand. Silikone er også allergivenligt, det er meget sjældent, at folk oplever allergiske reaktioner. Skal der nævnes en ulempe ved erotisk legetøj lavet i silikoner er det prisen. Silikonelegetøj er ofte håndlavet og derfor kan de koste væsentligt mere end deres gummi eller gel slægtninge.
Er du på jagt efter et kvalitetsprodukt i høj kvalitet der holder længe er silikone noget for dig.

Plastik

Plastik er et hårdt ufleksibelt materiale som for det meste bruges til vibratorer. Der er mange der godt kan lide plastik netop fordi det er hårdt, der er et eller andet ved den hårde overflade og de muligheder materialet giver for at overføre kraftige vibrationer da der ikke er meget der går tabt fra vibratoren. Plastik vibratorer er ofte designet med en sølv eller guld overflade der giver dem et tjekket high tech look. Plastik er ikke et hit til indvendigt brug, men de er et hit til klitorismassage. For at rengøre legetøj fremstillet i plastik man med fordel bruge en speciel cleaner eller en smule sprit og efterfølgende skylle det af med lidt vand.
Et stykke erotisk legetøj i plastik er for dig der kan lide en glat hård overflade og kraftige vibrationer.

Øvrige materialer

Akryl – Er et hårdt plastmateriale der ofte bruges i f.eks. bækkenbundskugler.
Cyberskin – Er også kendt som Termisk plast. Erotisk legetøj lavet i dette materiale varmer op når man bruger det og er noget af det tætteste man kommer på en ægte hud følelse. Cyberskin er niveauet over silikone og det afspejler sig også i prisen.
Læder – Læder bruges til piske, halsbånd og beklædningsgenstande der skal have et råt look. Læder er et robust materiale der med en smule vedligeholdelse har en lang levetid. Typisk kan man bruge lidt læderfedt til at smøre på og det bliver så godt som nyt igen.
PVC – Er en meget brugt plast type fordi den er forholdsvis billig at lave og holdbar. Den bruges ikke så ofte til erotisk legetøj men kan forekomme en sjælden gang.
TPE – (Thermoplastic Elastomers) Er også kendt som termoplastisk gummi. Bruges ofte når man masseproducerer et gummiprodukt for at holde prisen nede. Lidt forenklet sagt kan man sige at det er et gummiprodukt der har egenskaber fra både gummi og plastik.

Skriv et svar