Guide til et bedre sexliv

 8 tips til at fyre op for elskoven

Er det blevet lidt for kedeligt i soveværelset? Fine eller genfind gnisten med disse ti tips til et bedre sexliv.

Du husker sikkert de hede romantiske øjeblikke med din partner i starten af jeres forhold. Som tiden går, kan denne hede blive lidt mere lunken, og kærlighedslivet går mere og mere på stand-by. Det sexede undertøj gemmer sig længere inde i sokkeskuffen, og masageolien står bag tandpastaen og vatpindene i toiletskabet. Sexlivet er gået hen og blevet et trummerum.

Tip 1: Begynd at date hinanden igen

Når den hektiske hverdag drøner derud af, er det en god ide at planlægge tid til sex. Ellers bliver det ikke til noget.

Lav noget I har lyst til inden. Se en film, spis en middag med vin og stearinlys på bordet. Der er intet i vejen med at planlægge sex. Tænk på det; vi planlægger alle andre ting vi nyder, som f.eks. en tur med vennerne, og er sex mindre vigtigt? Selfølgelig ikke.

Hvis der er børn i forholdet er det især vigtigt at afsætte tiden, fordi børneforældre har så travlt i hverdagen, og deres tidsplaner dækker i forvejen alle vågne timer i døgnet.

Det udelukker selvfølgelige ikke spontane øjeblikke hvor alt bare ser ud til at gå op i en højre enhed, og der er tid lyst og mulighed. Men lad os være realistiske; det sker ikke så tit. Derfor er det en god idé at gå på en date med hinanden.

Tip 2: Kom ud af huset

Overnat sammen andre steder end derhjemme. Du kender det; Du er helt færdig når du endelig kommer hjem fra arbejde, og så er der lige vasketøj, børnenes træning og indkøb, der skal klares.

Så i stedet for havudsigt og roomservice, sidder I derhjemme med det samme kedelige aftensmad og er ved at blive kvalt i rutinen. Det er ikke just befordrende for et spændende og hedt sexliv.

Det er svært at give slip på hverdagen, når I ligger i jeres egen seng. Dine tanker kan let vandre. “Har jeg fået startet vaskemaskinen?”, “Hvor meget vil det koste at få lavet vandhanen i køkkenet?”

Elskov er noget der er lænket fast til nuet. Den bedste sex har du når du ikke tænker på fortiden eller fremtiden, men kun i dag, i nuet. Og det kan være svært i et soveværelse, hvor du har altid har haft et billede af din smilende bedstemor. Derfor skal I opsøge steder der ikke har de påmindelser om hverdagen. Det behøver ikke være på et fint hotel, det skal bare være et sted hvor I ikke er til daglig.

Tip 3: Sæt soveværelset i stand

Selvfølgelig skal I have et sexliv der ikke er afhængigt af besøg på hoteller, og babysittere, med mindre du altså er meget rig, og kan undvære børnene. Så ud over at tage nogle ture ud af huset, så skal soveværelset være et roligt og harmonisk sted, hvor I har lyst til at være. Lav en ny og anderledes indretning, det vil gøre en stor forskel. Jeres sexliv afhænger ikke af roterende senge og spejle i loftet. Du behøver altså ikke skræmme dine børn eller gæster. Meget mindre kan gøre det. Et nyt sengetæppe, og levende lys kan gøre det. Og sørg for at få ryddet op, så der ikke ligger legetøj og kæmpe bunker af vasketøj. Fjernsyn i soveværelset er også en rigtig dårlig idé, så afskaf eller fjerne det i et stykke tid.

Tip 4: Find ud af hvad du og din partner i virkeligheden ønsker

Alle hr seksuelle fantasier om et eller andet. For nogle mennesker er fantasierne gemt så dybt i deres bevidsthed at de knap nok selv er bevidste om fantasierne. Forestil dig at din partner konfronterer dig i aften og spørger: “Hvad er din ultimative fantasi?” eller måske “Hvad kunne du tænke dig at ændre i vores sexliv?”. Ved du hvad du ville sige? Hvis du ikke ved hvad du ville sige, så er du langt fra alene, for det er de færreste der kender deres dybeste ønsker. Men tænk over det, for det er vigtigt for at få et bedre kærlighedsliv, og der er masser af værktøjer derude til at hjælpe dig på vej. Når du har fundet noget du virkelig ønsker, må du spørge din partner om det kunne være sjovt for jer begge.

Din partner skal også gennemgå tankeeksperimentet, nøjagtig som du gjorde. Hvad betyder din partners ønsker for dit kærlighedsliv? Måske er din partner på udkig efter noget nyt i jeres kærlighedsliv. Derfor er det vigtigt at bringe emnet på banen. Åben og ærlig snak om emnet kan også bringe jer tættere sammen, og vil gøre sex mere spændende for jer begge. Hvis I begge er bange for at spørge, så får I jo heller aldrig jeres ønsker opfyldt.

Tip 5: Prøv noget nyt

Det er ret indlysende at det giver et mere spændende sexliv, når I prøver noget nyt, men det kan være svært for mange at bryde ud vanerne. Lige som på arbejdet skal du i sengen forsøge at blive omstillingsparart. Med andre ord være åben over for forandringer. Der er meget på spil, når man er i et etableret forhold, så mange værger sig for at ruske op i kærlighedslivet. Alt for mange holder sig til det sikre og kedelige, og det er vigtigt at du prøver på at modstå impulsen til at spille på den sikre hest. Det nye i forholdet kan være mange ting. Et nye sæt frækt lingeri, massage og kælen, sex legetøj og så videre. Det nye behøver ikke være skandaløst eller grænseoverskridende. En sexfantasi behøver ikke være at have SM på spiret af Vor Frue Kirke. Meget mindre kan gøre det. Det vigtige er at jeres normale mønster bliver brudt. Hvis det ikke normalt er dig der tager initiativet, så prøv at gøre det nu.

Tag chanchen og prøv at gå en bare anelse udenfor din passive komfort zone. Det må med andre ord ikke bare være som det plejer. Lær at slippe tøjlerne. Det kan sagtens lade sig gøre uden at risikere forhold eller helbred.

Tip 6: Husk at lege og have det sjovt

Sex skal være sjovt, så husk at lade være med at tage det alt for højtideligt. God sex kommer ud af trygge situationer, og der er ikke noget mere afvæbnede end humor og latter. Find legen , og fast i den. Par der bliver ved med at lege, bliver sammen. At have det sjovt som par er en nødvendighed. Nogle lege kunne være:

Fantasi terningespil: Skriv starten på seks fantasier ned, og giv dem nummer fra 1 til 6. Det kan være noget i stil med “Mens han var ude og hente pizza, kom naboen forbi, mens jeg var ved at skifte” eller “Så stod vi der tre, voksne mennesker, uden en trævl på kroppen”. Kast så terningen, og opgaven er så at brygge videre på fantasien. Det smarte er at det er en lettere måde at få luftet vores fantasier på, fordi vi har en tendens til at holde os tæt på vores rigtige fantasier i sådan en leg.

Ring til sexterapeuten: Vær i hvert jeres rum, eller sted. Den ene ‘patienten’ ringer til ‘Terapeuten’ og spørger om råd til at kunne tilfredstille sin partner. Hvis legen er sjov, kan ‘terapeuten’ også tage imod en konsultation, så patienten kan få en demonstration.

Laboratoriet: Saml al jeres sexlegetøj, og stil det op på rad og række. Der der ingenting eller meget lidt, så bestil noget mere. Forklar din partner at lejetøjet er en del at et vigtigt eksperiment du er i gang med. Herefter skal alt legetøjet bruges, og I skal herefter bedømme legetøjet enkeltvist.

Tip 7: Brug tiden til din fordel

Nogle par finder, at jo længere de har været sammen, jo kortere og mere forretningsmæssig kan deres seksuelle kontakt blive.

Især mænd har en tendens til at styre direkte mod målet og fokusere på de mest oplagte dele af kroppen, som er det værste man kan gøre. Den bedste sex kommer ved stimulering af hele kroppens sensualitet. Stemningen skal være afslappet, legende og ikke mindst kreativ. God intimitet har ikke nogen egentlig retning, men snarere en mangel på fokus på målet, orgasmen. I stedet er det turen mod målet der er vigtig. Lav lid kærtegn her, og så et andet sted. Pornoindustrien giver et helt forkert billede, med lige på og hårdt sex.

Kvinder bliver mere tændt og nyder sex mere, hvis det er i en afslappet stemning. Det interessante er her at mænd med for eksempel for tidlig sædafgang ofte oplever at deres seksuelle problemer forsvinder, når der er tid til sex i en afslappet atmosfære. Tryghed løser op for mange problemer.

Tip 8: Hold potensen

Erektion handler meget om manden, men kvinder – i skal lige læse med her alligevel.Der er mange faktorer, der kan forhindre dig i at få en ordentlig erektion, eller miste den for tidligt igen. Uanset om problemet er  medicinsk, din kost, mangel på stimulation, er der mange ting du kan gøre for at forbedre situationen. Bare det at du kender nogle ting du kan gøre, er den halve løsning. Hermed et par tip til at hjælpe dig med at vinde krigen.

Undlad at ryge. Vedvarende rygning gør det vanskeligere ar opretholde en erektion. Det er blot en af de rigtig mange alvorlige bivirkninger ved at ryge. Hvis du er ryger, så overvej nu om det ikke er tid til at holde op, både for dit sexliv, men også for dit almene helbred. Dette tip alene vil gøre en enorm forskel på evnen til at få og holde på en erektion.

Spis sundt. Du hører det hele tiden, men det er rigtigt. Kolesterolrig diæt med farligt fedt vil med tiden tilstoppe dine blodårer, og give dig dårlig cirkulation. Hvis du ikke har en ordentlig blodgennemstømning til din penis, kan du ikke opretholde en erektion. Forbedrer du blodgennemstrømningen ved at spise sundt, skal du ikke bruge din energi på at opretholde erektionen, og kan koncentrere dig om den sexuselle aktivitet, i er i gang med.

Giv dig tid til forspil. Forspil er en ofte overset kunst til at sætte skub i stimulationen of derved fjerne nogle hæmninger til at have en hård og vedvarende erektion. Hyg dig med din partner så meget som muligt uden egenlig penetration. Det hjælper dig med at kunne have erektion uden direkte stimulation af din penis.

Brug penisringe. De hjælper med at få erektion og med at holde den. Når du får erektion, strømmer der blod til din penis, og en penisring placeret om roden på skaftet på penis, hjælper med at holde blodet ude i din penis. PEnisringe kommer i mange farver og størrelser, og det kan godt være I skal prøve et par stykker før I finder den helt rigtige.

Kom i gang

Så det sidste råd til et bedre sexliv er at komme igang. Det kræver en indsats. Sørg for at have tid og energi til sex, ellers vil det ikke lykkedes.